Activitats amb la natura

Des de la seva creació, Gandhi ha estat molt lligat amb la natura. Els seus fundadors ho veien com una manera de potenciar les capacitats físiques, emocionals i cognitives de la persona, com un tot. 

Per això, les principals activitats de la Fundació es desenvolupen a l’exterior, en un entorn idíl·lic de tres hectàrees que permet a les persones a qui donem suport treballar amb les plantes i els animals i tenir-ne cura.

Aquestes activitats fomenten l’estimulació cognitiva de les persones ateses, les seves capacitats físiques i, a la vegada, permet mantenir aquesta relació tan beneficiosa amb la natura.

Granja:

Gandhi disposa d’una granja amb 23 gallines a qui les persones usuàries cuiden, alimenten i en recullen els ous. A més a més, té també una finalitat per si mateixa ja que els ous són per a consum propi, una alimentació natural i saludable en la que poden participar. 

Hort:

Disposem d’un hort ecològic i sostenible que forma part del consum diari de les persones a qui atenem. L’hort és cuidat diàriament per un grup de persones ateses amb el suport de l’equip de professionals, una activitat amb la que gaudeixen de l’exterior a la vegada que s’estimula la seva autonomia i capacitat per tenir cura d’ells mateixos i del seu entorn.

Jardí Terapèutic:

El Jardí Terapèutic és un projecte de la Fundació Gandhi que permetrà a les persones en fase d’envelliment seguir beneficiant-se de la natura quan les seves capacitats físiques no els permetin treballar a l’Hort o la Granja. El Jardí terapèutic és un espai que proporciona benestar psicofísic i emocional i està adaptat per a les persones grans amb discapacitat intel·lectual. Actualment el Jardí Terapèutic requereix de finançament per a poder-se dur a terme. Vols col·laborar?