Activitats físiques

Les activitats físiques que organitza la fundació permeten prevenir la pèrdua de les capacitats físiques i millorar la psicomotricitat a la vegada que generen oportunitats de relació amb l’entorn i, per tant, inclusió social.

Així mateix, són en la seva majoria activitats d’equip que fomenten la relació entre diferents persones, el treball en equip i afavoreixen l’esperit de superació i la capacitat per sentir-se bé amb un mateix.

Finalment, però no menys important, és un espai per passar-ho bé i gaudir del moment amb aquells esports que els agrada practicar.

Bàsquet:

La fundació disposa d’un equip de bàsquet consolidat de 8 persones que juga un cop a la setmana  al Pavelló de la Torre de Claramunt, un espai cedit per l’ajuntament. L’equip de bàsquet, adaptat a les capacitats físiques de les persones que en formen part, treballa en equip per fomentar les seves capacitats personals a la vegada que genera espais d’inclusió social i de relació amb la comunitat a través de les competicions a les que participen.

Petanca:

Per a persones amb menor mobilitat, la fundació ha creat un equip de petanca que actualment participa en diferents competicions i trobades amb persones de fora de la Fundació.

Piscina:

La piscina i la natació en general és una activitat que permet treballar tot el cos a la vegada que genera una sensació de benestar físic. Aquesta activitat la fem amb monitors de la piscina MontAqua de Sant Margarida de Montbui.

Hípica:

La hípica és una activitat molt complerta. La relació amb l’animal fomenta l’autoestima i la seguretat amb un mateix i l’activitat en si desenvolupa capacitats físiques com l’equilibri i en millora la psicomotricitat. Aquesta activitat la fem amb monitors de la Hípica Serra Burges de la Torre de Claramunt.

Taller de ball:

El taller de ball és un espai de distensió i foment de l’activitat físiques on es treballa també la capacitat de decisió de les persones usuàries ja que permeten que siguin ells mateixos qui escullin i votin quina cançó volen ballar. És un espai de molta diversió i treball en equip!

La setmana de l’esport

Conscients dels beneficis de l’esport per a les persones en general i per a les persones amb discapacitat intel·lectual en particular, la Fundació Gandhi organitza la setmana de l’esport anual, un espai on matí i tarda es desenvolupen diferents activitats esportivesSens dubte, una festa per a tots ells i un espai on també es convida a persones de fora de la fundació per tal de fomentar la sensibilització i la inclusió social de les persones amb discapacitat.